Moeite om in de juffen-rol te blijven? Hier twee tips!

En, hoe gaat het thuis lesgeven? Voor de ene ouder zal het appeltje-eitje zijn, voor de ander kan het, laten we zeggen, een uitdaging zijn. Ik hoor van ouders dat ze worstelen met het verschil tussen ouder zijn en ‘lesgeven’, dus wanneer ze de juf (of voor vaders: meester) zijn. Omdat je kind(eren) in ieder geval in de maand april nog niet naar school kunnen, heb ik hier twee tips om dit wellicht iets fijner en makkelijker te maken.

Tip 1
Vind jij het ook lastig om in de ‘rol’ van juf te zijn en vooral te blijven? Vinden je kinderen het verwarrend wanneer je nou de juf of gewoon hun moeder bent?

Zet in dat geval, wanneer je de juf bent, een pet op, of hang een opvallende ketting om je hals, of doe een armband om. Laat je kinderen bijvoorbeeld die ketting of armband maken (meteen weer een leuke knutselactiviteit erbij;)). Dit kan je helpen om in je rol te blijven en is bovendien niet alleen een herkenningspunt voor je kinderen, maar óók voor jezelf.

Tip 2
Richt een ‘schoolhoek’ in. Dit kan gewoon aan de keukentafel zijn. Lesboeken en alle andere benodigde materialen erbij, jij doet je ‘juf-item’ op of om: school is begonnen!
Hebben jullie een pauzemoment? Leg dan alle spullen aan de kant; ontspanning is ook ontzettend belangrijk zonder de ‘prikkels’ van het schoolwerk mee te krijgen.

En, minstens zo belangrijk, school = school, vrij = vrij. Dus zijn je kinderen klaar met het schoolwerk? Dan kunnen jullie alle materialen die hiervoor gebruikt zijn opruimen, in een kast leggen of desnoods bij elkaar zetten en er een doek overheen leggen. Als maar duidelijk is dat school voorbij is en er gewoon lekker gespeeld kan worden!

Nu ben ik benieuwd… Heb je gebruikgemaakt van de tips? Dan ben ik heel nieuwsgierig naar je ervaringen! Laat je het weten?

Genoten van mijn blog? Like mijn pagina op Facebook en deel mijn blog met je vrienden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.