Boekentips!

Jaa het zomervakantie! De kans is groot dat het er dit jaar anders uitziet dan anders, maar we gaan voor een mooie zomer:). Mocht je tussen alle bezigheden die het moeder-zijn met zich meebrengt wat tijd voor jezelf willen, dan heb ik hier een aantal boekentips. Ze zijn gericht op het liefdevol opvoeden van je kind, en/of kunnen je helpen bij dingen waar jij en/of je kind tegenaan lopen.

Angst-wegwijzer, Charlotte Visch

Charlotte Visch is de oprichtster van de opleiding Integratieve Kindertherapie. Ik heb tijdens deze studie het genoegen gehad om les van haar te krijgen. Altijd een feestje en er erg interessant! In het boek Angst-Wegwijzer komen diverse angsten van kinderen aan bod. Bang voor een prik, bang om te slapen, bang om te falen… Elk kind heeft zijn eigen angst te overwinnen. Dit boek geeft daar praktische tips voor! Ik gebruik het regelmatig in mijn begeleiding, met altijd een mooi resultaat.

De sleutel tot je kind, Charlotte Visch

Net als Angst-wegwijzer, gebruik ik het boek De sleutel tot je kind regelmatig in mijn begeleiding. Het staat vol inspiratie over hoe je op een andere, respectvolle en liefdevolle manier kinderen kan opvoeden. Er worden praktische tips gegeven als antwoord op de vragen: ‘hoe kan ik mijn kind beter begrijpen?’ en ‘hoe kan ik mijn kind helpen om zijn probleem op te lossen?’. Het kind staat centraal en je wordt uitgenodigd om van je kind en over jezelf te leren. Een echte aanrader!

Alles wat ik voel, Stine Jensen

Stine Jensen is een filosofe en schrijft (ook) kinderboeken en boeken over opvoeden. In Alles wat ik voel staan alle gevoelens die kinderen kunnen hebben, zoals blijheid, boosheid, angst, verdriet, jaloezie. Er staan herkenbare voorbeelden in en een begrijpelijke uitleg. Ook dit boek gebruik ik in mijn begeleiding. Als ouder kan je dit boek ook mooi gebruiken om voor te lezen aan je kind, of om met je kind op een ongedwongen manier in gesprek te gaan over emoties.

De Wens ster, Marneta Viegas

Dit boek adviseer ik ouders wanneer hun kind vaak gespannen is en moeite heeft met ontspannen of in slaap vallen. Het boek maakt meditaties en visualisaties toegankelijk voor zowel ouder als kind. Het staat vol mooie, korte verhalen. De fantasie van het kind wordt flink aangewakkerd! Na elk verhaal is het kind ontspannen, wat maakt dat in slaap vallen (en doorslapen) gemakkelijker gaat.

Victor en het vuur, Sarah van Wolputte

Dit is het allereerste kinderboek ter wereld over stress, burn-out en balans. In dit sprookje geeft de Nederlandse schrijfster uitleg aan kinderen over wat er met mama of papa aan de hand is, wanneer deze te maken krijgt met een burn-out. En vooral: zo laten wij een volgende generatie opgroeien met kennis die eigenlijk heel normaal hoort te zijn, maar die nog niet op school wordt gegeven: hoe zorg ik voor een goede balans in mijn leven? Dat kun je niet vroeg genoeg leren. Dit heb ik uit eigen ervaring ondervonden en ik zie in mijn praktijk ouders hier ook mee worstelen. En daarom vind ik dit een mooie hekkensluiter van dit rijtje!

Uiteraard zijn er nog veel meer inspirerende en mooie boeken. Heb jij een aanvulling? Laat het weten in een reactie!

Genoten van mijn blog? Like mijn pagina op Facebook en deel mijn blog met je vrienden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.