Alles is onderzoek

Studeren is ook onderzoek doen. En terwijl ik gister druk bezig was met het onderzoek voor mijn studie schoot ineens door me heen: morgen is het woensdag; en ik moet nog een blog schrijven!

Oké, eerlijk is eerlijk, het was ook wel weer fijn om even niet met het onderzoek bezig te hoeven zijn;). Hoewel ik er nu ook lol in begin te krijgen! (de enquête is trouwens bijna klaar, yes!)

Toen ik nadacht over mijn blog, bedacht ik me dat kindertherapie eigenlijk ook onderzoek doen is. Nieuwsgierig zijn, vragen stellen, niet zomaar overal genoegen mee nemen. Wat is de oorzaak, en vervolgens: wat is het plan van aanpak op weg naar de oplossing? Gelukkig hoef ik het plan van aanpak niet alleen te bedenken, het kind is immers de deskundige. Ik stel vragen en doe wat nodig is. Zo is het kind de onderzoeker en vindt op die manier de eigen oplossingen!

Bij het onderzoek dat ik doe voor mijn opleiding, sta ik stil bij zaken waar ik anders nooit over zou hebben nagedacht. Ik stel vragen waarvan ik nooit had gedacht die ooit te moeten stellen. Tja, dat is onderzoek… Diep op de materie ingaan en zoveel mogelijk antwoorden vinden.

Als ouder zijnde herken je het doen van onderzoek vast wel. Zo zoek je bijvoorbeeld uit wat de beste school voor je kind is. Of je kind is ziek; is het een verkoudheid die wel weer snel overgaat, of is er meer aan de hand? Is je kind geveld door de griep? Is er sprake van koorts? Ook dat moet onderzocht worden.

Zo is bij verschillende aspecten van het leven het doen van onderzoek noodzakelijk en kunnen we wel zeggen dat bijna alles onderzoek is.

Nu ben ik benieuwd… Wat is het laatste onderzoek dat jij samen met je kind gedaan? Je mag je reactie geven in het reactieveld. Bedankt alvast!

Genoten van mijn blog? Like mijn pagina op Facebook en deel mijn blog met je vrienden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.